5 TIPS SOM HJELPER DEG NÅR DU HAR EN DÅRLIG DAG

tips
Heksa liker ikke dårlige dager
Vi alle kan oppleve at dagen ikke blir slik vi ønsket oss. Det kan være tungt eller depressivt å holde på med vanlige ting, og alt er liksom ikke slik det burde. Da er det lurt å huske at det fins ting som kan lyse opp en dårlig dag.
Tips 1
Fysisk aktivitet
Selv om det er kjipt eller du har vondt, ikke dropp fysiske øvelser eller en vanlig tur. Velg dans eller svømming eller bare å troppe rundt huset bittelitt. Fysisk aktivitet hjelper å frigjøre endorfiner som gjør oss lykkeligere
Tips 2
Spis sjokolade
Ja, og dette vil ha samme «lykke» effekt som fysisk trening. Utrolig, sant? Sjokolade hjelper oss med endorfiner på samme måte. Hvorfor ikke kombinere disse to herlige tingene da? Dobbel effekt!
Tips 3
Se på deg i speilet, smil, fortsett med dette
Hjernen vår ser ikke forskjell på ekte og uekte følelse, så dersom du begynner å smile, vil muskulatur i ansiktet aktivere denne delen av hjernen som er ansvarlig for lykkefølelse. Så fake it inntil u make it!
Tips 4
Se på en god komedie
Ikke undervurder magi av en god gammel film. Velg gjerne en med mest dumme og hysterisk morsomme episoder, og le. Le masse. Husk at da aktiveres hjernen din og sender deg mer endorfiner.
Tips 5
Kom i kontakt med naturen
Dette kanskje høres rart ut, men dette hjelper faktisk. Kom deg ut og oppsøk naturen. Det å berøre trærne, se på vann, kjenne vind og kose med dyr kan gi deg sterk følelse av lykke. Når alt går skjevt prøv dette.
Hva er dine metoder for å bedre humøret ditt på en dårlig dag?
signatur

PÅ DENNE DAGEN FOR TI ÅR SIDEN…

bursdag
Herlig bursdag til Heksa
Dagen i dag var helt topp og slik jeg ønsket meg: rolig sammen med mine nærmeste- bestisen min og Irina. Forrige år var vi i Paris og feiret der. Neste år blir det kanskje en tur til utlandet. Jeg tenker på Cappadoccia for å se på flyvende luftballonger.
Alle bursdagene mine var ganske fine siste årene jeg flyttet hit. Nå skrev det ei venninne fra Harstad til meg. Hun mimret tilbake til morsomme bursdager vi hadde i Harstad hvor besta mi var på besøk og satt barnevakt. Gode minner.
bursdag
Heksa ser positivt i fremtiden
Det ble Raw kake denne gangen
Nå tenker jeg tilbake på denne dagen for nøyaktig ti år siden. Da stod jeg nyskilt på bar bakke og bodde på krisesenteret i Harstad. Denne kvelden ble det kaldt og de første snøfnuggene dalte ned. Jeg kjøpte meg en ny, fin topp for de små pengene jeg hadde. Så fikk jeg mulighet til å dra ut og drikke milkshake på kafe med ei venninne. De snille damene på senteret passet Irina og ordnet kake til meg. Det var veldig koselig. Samtidig følte jeg at livet var over. Jeg følte at jeg var fryktelig gammel og aldri ville oppleve noe nytt. Jeg skulle leve videre kun for datteren min. Aldri bli forelsket igjen, aldri date, aldri bruke urbane moderne klær, aldri studere videre. For jeg var for voksen rett og slett.
bursdag
Ikke alle bursdager var like fine, men Heksa setter pris på dem og
tastaturheks
Fem av ti ballonger sprakk, bra at Søstrene Grene ikke produserer kondomer
konfetti
Det å blåse konfetti var veldig mediterende
Nå ti år senere sitter jeg her og bare smiler. For jeg føler meg ikke voksen så absolutt. Jeg har en sterk følelse at livet starter her og nå og det har masse gaver på lur til meg! Ja, det blir flere dater, ja jeg blir forelsket igjen, jeg skal gjøre masse dumt og barnslig og jeg skal studere videre og ta PhD som jeg går og tenker på. Jeg skal skrive boken min og jeg skal bli toppblogger. Jeg mener det!
Glad i dere vakringene mine
Håper alle de som sitter nå og tenker at noe er for sent å gjøre her i livet får lese dette blogginnlegget og tenker seg om.

Klem til dere alle som leser. Glad i dere!

TI CRAZY FUN FACTS OM TASTATURHEKS

tastaturheks
Her feirer Heksa 23-årsdagen sin
Hei, vakringene mine, denne Heksa her har bursdag i dag. Selvfølgelig den 13. slik alle Hekser bør ha. Siden det var en spesiell dag så hopper jeg gledelig over ukens spørsmål, og sparer dem til neste uke!
Her er heller helt uventede og crazy fakta om deres Heks. Les og le!
Jeg er født den 13. 
Det er lykketallet for meg og jeg absolutt ikke redd for tallet 13. Flere år har jeg hatt bursdag fredagen den 13. og hver gang var det en suksess uten svarte katt, ulykker og andre skumle ting.
Jeg skulle egentlig hete Appelsina
Min mor var veldig ung da hun fikk meg og hun syntes at Appelsina var et flott navn. Nå tenker jeg på hvordan livet mitt skulle bli med dette navnet om pappa ikke gikk og registrerte meg med helt alminnelig navn Elena som var veldig populær i Russland på denne tiden. Mest sannsynlig skulle jeg velge etternavnet Klementinsen om jeg het Appelsina nå.
 
Jeg elsker insekter
De var mine gode venner i barndommen og jeg hadde flere bokser og glass fulle med insekter. Jeg lot dem krype fritt rundt på kroppen min og krype inn i klærne. Spesiell stas var at lillesøster hadde syk fobi for insekter, så jeg moret meg med å skremme henne. Jeg er fortsatt ikke redd for insekter så om noen trenger å temme edderkopp – ring meg.
 
Jeg tror på teori om at man ser ut slik man føler seg som
Hjernen vår innstiller seg de tankene vi har og den alderen vi føler oss som. Derfor har jeg min “spesielle” alder jeg holder i hodet og prøver å overse det tallet passet mitt viser. Så jeg feirer 23 år hvert år!
Jeg elsker å gå turer på kirkegård
Det er noe spesielt ved kirkegårder: På den ene siden er det fredelig og rolig der, noe som gir ro i sjela, på det andre siden føler jeg meg veldig heldig som er i livet og har fortsatt mange muligheter. Hver gang jeg går tur der føler jeg meg klokere, roligere og bedre. Det synes ikke nødvendigvis datene mine om jeg inviterer på date på kirkegård!
tastaturheks
Nok en 23-årsdagen da
Jeg tåler ikke alkohol
Det er derfor jeg er avholds, ikke fordi at jeg er for opptatt for å være sunn eller på grunn av religiøse ting. Jeg kan dø av en flaske vin, og som regel er jeg rar og drittfull kun av et lite glass med vin eller flaske med øl. Derfor holder jeg meg unna alkohol i størst mulig grad.
Jeg har allergi for tobakksrøyk
Det er grunn for at jeg ikke ønsker å date røykere. Jeg reagerer kraftig på tobakksrøyk og tobakk lukt. Jeg opplevde allergisk reaksjon som ga meg pustestans på et utested i Russland fylt med tobakk røyk. Takk og pris for at Norge har lover som forbyr all røyking på utesteder.
Jeg shopper på barneavdeling
Sånn er det bare, jeg elsker barneklær! Spesielt søte jumpsuits med ører og Piglet trykk. Datteren min mener det er helt crazy, men sånn er det bare. Jeg tror jeg vil drive med dette selv når jeg blir bestemor.
Jeg er sykt stiv i kroppen
Mykheten i kroppen min er lik en som 80-åring har. Jeg er ikke stolt av dette, og trenger gjerne å forbedre det, men jeg var stiv siden jeg var liten. Derfor fikk jeg ikke innpass i dansegruppa på barnskole.
Jeg har allergi for alle pelsdyr
Derfor kan vi ikke få oss en hund. Det er ganske stor sorg og vi ønsker oss gjerne et kjæledyr. Håper vi finner noe allergivennlig hund etterhvert.
Her var de nakne fakta om Heksa deres, kos dere videre til uke!

HVORFOR SETTER DU IKKE INN SILIKON?

silikon
Flotte dame på Bryne som ikke har silikon. Heksa har sjekka!
Hver gang jeg vandrer i single grupper på Facebook undres jeg over at enkelte stiller spørsmålstegn over at de er fortsatt single. Jeg mener da at det skulle bare mangle at de er single med tanke på kvinnesynet dem har.
Nylig har jeg lest et helt fantastisk utsagn fra en middelaldrende mann som mente at kvinner «lurer» han til å tro at de har store og spenstige pupper ved å bruke push-up bh. Mannen blir nok fryktelig skuffet idet han kler av daten sin for å se de små rosiner han får presentert når han egentlig forventet digre meloner.
Så han stiller spørsmål til alle kvinner med «rosinpupper» om hvorfor de ikke bare setter inn silikon? Er det ikke bedre enn å lure stakkars menn til å tro at det fins noe pupper på denne kroppen der.
silikon
Ukens premie for dustete innlegg

 

Altså jeg har ikke ord når jeg leser noe slik. Fordi at vi lever i 2019 hvor vi fant medisiner mot HIV, landet på månen og mars og endelig tillot homofile ekteskap. Men en ting er uendret i evigheter- kvinnesynet til storparten av menn!
Kvinnekroppen er skapt for å tjene menn- den skal være «fin» å se på (hva som er fin defineres av menn), den skal være alltid klar for sex, den skal aldri vise at den er levende og har noe biologiske funksjoner bortsett fra samleie.
Når blir vi kvitt dette drittsynet MON tro?
En ting er sikker- går du etter puppestørrelse hos en person, vær åpen om dette slik at alle ser hva du leter etter. Da kan kvinner med små pupper holde seg unna på lang avstand. For det fins ingenting mer ekkelt enn å ha sex med noen som synes du lurte han pga modell av bh du velger å bære.
Enig med meg eller Heksa er på bærtur?
signatur

 

DEN BESTE STARTEN PÅ LØRDAGEN

start
start
Starbucks frokost
I dag gjorde vi det vi har drømt om lenge: Vi dro til Starbucks for å spise frokost. Det er ikke ofte vi spiser frokost ute, men vi prøver å unne oss litt annerledes start på morgen ca en gang i måned. Hvorfor?
Fordi at det er noe som gir følelse av helgekos og skaper gode minner, følelser og ikke minst bilder. Jeg vet at noen liker å spare og vil tenkte at det er unødvendig luksus i hverdagen, men vi synes det er litt ekstra kos. Som ikke koster en formue forresten.
starbucks
frokost: toast, youghurt, kaffe latte og ferskpresset juice
start
digg start på lørdagen
Frokost-tilbudet på Starbucks her i Stavanger er ganske greit og rimelig. Du får skikkelig frokost med brødmat, youghurt, ferskpresset juice og fancy kaffe latte til under hundrings.  Som regel velger vi Ikea-frokost eller hotell-frokost med god buffet for samme pris.
start
Elsker latte decaf og minien liker Pumpkin Spice frappuccino
starbucks
mmm…deilig pumpkin spice
frokost
Litt kos i høstferien
starbucks
Elsker å ha god tid på morgenen
Starbucks
Starbucks i Stavanger sentrum er skikkelig flott
starbucks
Her var det en bank før
Starbucks
Jeg har flere slike kopper
frokost
Deilig kaffe
Så i dag testet vi frokosten på Starbucks i sentrum og det var rett og slett deilig: Flott mat, nesten ingen folk, rimelig greit vær med sol og regn om hverandre, hyggelig prat og bildetaking. Deilig aktivitet i høsteferien, hvor vi ellers har ikke gjort så veldig mye siden jeg jobbet og Irina har vært syk.
frokost
Deilig frokost med utsikt
Unner dere seg noe ekstra godt i ferien og helga?
signatur

 

SKAL DU VIRKELIG VÆRE HJEMME MED EN SYK TENÅRING?

hjemme
Dagens tema er ganske sårbar siden jeg sliter med en god dose med dårlig samvittighet når det kommer til datteren min. Da jeg ble alene med henne for elleve år siden hadde jeg strengt tatt ingen valg: Jeg måtte forsørge oss og jeg måtte ta grep for vår bedre fremtid. Derfor jobbet jeg og studerte samtidig.
tenåring
Dette førte til at jeg måtte leie inn barnepasser hver gang jeg trengte å jobbe kveld eller reise vekk. Flere ganger måtte jeg forlate den lille babyen min med venner, kjæresten min eller barnepasser selv når hun var ikke helt i form. Til slutt fant Irina ut at mamma er alltid hjemme dersom Irina er syk. Så hun startet å fortelle meg at hun er syk uten at hun var faktisk syk. Slik startet jeg å tenke på å bytte jobb for å jobbe på dagen og har gode ordninger når det gjelder sykt barn.
Akkurat nå har vi det tipp topp: Jeg jobber på dagen og jobben min ligger fem minutt gange fra huset vårt. Vi har også bil. Så jeg slipper å gå til jobb i 40 minutt snøstorm slik jeg gjorde det i Harstad. Jeg har også fleksitid som gir meg mulighet for avspasering. Livet leker. Og nå velger jeg være hjemme med datteren min om hun er forkjølet eller syk.
Det fikk jeg en del reaksjoner på. Hvorfor være hjemme med en tenåring? Klarer hun seg ikke selv?
Til folka som spør meg flere ganger og reagerer på det svarer jeg her: Jo, hun kan klare seg alene, men ingenting kan erstatte mammas kyllingsuppe og varme teppe som mamma brer over deg, når du er syke. Det er herlig følelsen av trygghet. Noe jeg ønsker min datter får oppleve nå før hun er helt helt fullstendig voksen og ikke trenger meg lenger i så stor grad.
Jeg var en ganske ung mor og ikke skjønte hvor viktig det var for både meg og henne at jeg var hjemme når hun var bittelitt forkjølet og hadde feber. Den trygghetsfølelsen er uerstattelig. Om jeg skulle snu tiden tilbake skulle jeg vært hjemme med henne hver gang hun var forkjølet og ikke leie inn barnepasser. Jobb virket så viktig for meg der og da, og jeg ville gjerne holde på jobben min. Men jobben er vekke nå mens Irina er her.
Min mamma uttalte seg når hun pensjonerte seg, og hun sa at eneste ting hun angrer på fra karrieren sin er at hun tok så få sykemeldinger med sykt barn. Hun burde vært der for oss. Selv om jeg husker det ikke for bestemor fungerte flott som omsorgsperson, så husker mamma det godt. Hun føler at hun gått glipp av noe.
Så nei, kjære mammaer, la oss være der for barna våre når de er sårbare og trenger oss. Uansett om de er 2, 12 eller 22 år. 
Enig?
Hilsen Hønsemor,
signatur

 

DU ER FEIG SOM IKKE GIDDER Å DATE NOEN FRA UGA BUGA

date
Dagens andre innlegg inspirert av singel gruppe fra Facebook. Mannen fra et tettsted hvor det naturligvis er lite utvalg med potensielle dater laget en tråd på facebook hvor han spurte hvorfor folk er så skeptiske til avstandsforhold. Før i tiden var det så enkelt å ro i båten i flere timer på kjærestebesøk. Nå gidder ikke folk kjøre to timer. Det er teit og feigt. Folk er blitt late og bortskjemte.
Jeg skrev om avstandsforhold og hvordan man kan få det til å fungere. Men sannheten her er at jeg har aldri fått NOE SOM HELST avstandsforhold i mitt liv til å fungere. Jeg har vært i flere avstandsforhold, og alle gikk i vasken. De mennene jeg datet er sammen med damene fra samme sted som de selv er fra. Så de fant kjærestene sine rett i nærheten. Slik skal det være for det er helt naturlig.
Uansett hva folk vil si og tro, hører velfungerende avstandsforhold til sjeldenheter. Jeg for min del vil ikke gå i samme felle igjen. Det vil ikke skje, det er nesten hundre prosent sikkert.
Først og fremst gidder jeg ikke date noen fra uga buga igjen. De små tettstedene hvor folk kjenner hverandre frem til syvende trinn i slekta gir meg gigantisk angst. Det er oppskriften på å føle seg ensom og fremmed. Alle kjenner alle- du står der alene og alle stirrer på deg.
Annen sak er at jeg trenger en mann her og nå. Jeg ser ingen vits i å sitte på Skype og prate med typen som befinner seg på ei bygd utfor Bergen. Med samme resultat kan jeg ta frem dildo og kose meg med portrett av Brad Pitt. Det er ikke noe reelt, det er kun et bilde eller video. Kjæresten min skal være tilgjengelig her. Ja, han kan jobbe mye og være opptatt, men allikevel være her i nærheten slik at jeg kan dukke opp på døra hans med noe godt, eller han kan snike seg til meg om kvelden for å gi meg fotmassasje. Det er små intime ting som et forhold trenger.
Og avslutningsvis må man stole såpass mye på hverandre dersom man har avstandsforhold at dette er nesten umulig i startfasen. Da må man generelt ikke bli sjalu person, noe jeg i utgangspunktet ikke er. Jeg stoler ikke på menn generelt så det blir bare stress for meg.
Så nei takk, ingen uga buga på meg.
Kunne dere date noen som bor i gokken på andre siden av landet ?
signatur

DERFOR SYNES JEG AT KNASK ELLER KNEP ER SUNT FOR BARNET MITT!

.knask
…og dette gir henne mulighet til å utvikle hennes sosial kompetanse
Halloween er et omstridt tema. Jeg leser i sosiale media alt fra det å gå julebukk og støtte norsk tradisjon istedenfor amerikansk, til at det er bedre å lage Hallo-venn og fokusere på vennskap og kle seg ut i «snille» klær. Jeg som er både pedagog og mor mener at det er ikke er selve Halloween som er et problem, men det vi gjør den til. Det menes ofte at det er negativt å kle seg ut i skumle klær og booste vold som tema på en slik festdag. Samtidig som det å gå fra hus til hus og “mase” om godteri og true med å gjøre noe slemt tilbake dersom man ikke får slik man vil, er pedagogisk ukorrekt. Jeg er forholdsvis enig i dette, men denne festen er utrolig moro for barna. Så jeg sitter her med et spørsmål.
Reflekterer barna våre like mye over formålet med Halloween slik som vi gjør? 
Kanskje det bare er gøy for dem?
 
Halloween er en overgangsfest mellom sommer og vinter. Et velkommen til vinteren og et farvel til sommeren. Sommeren går i vinterdvale og fortjener en takk med ønsker om en fruktbar gjenkomst. Altså en urgammel takksigelsesfest. I eldre norrøn tradisjon og keltisk folketro er Halloween en nyttårsmarkering (Kilde Her) 
Derfor er det viktig å forklare for barna hvorfor man startet å feire Halloween, samt forklare dem at festen har et karnevalspreg og at så mange velger å kle seg ut i zombie og heksedrakter er fordi at på denne dagen tenkte man at de døde kom tilbake til verden og de skulle få noe mat og godter. Formålet med å kle seg ut er egentlig ikke å skremme folk for å få dem til å dele ut godteri, men for å skremme vekk “det onde” og forskjellig trolldom. Noe som har et eventyrspreg ved seg,
Så, til det å gå knask eller knep….
– Hvorfor mener jeg det kan være sunt for mitt barn og kan hjelpe henne å utvikle sosial kompetanse. Her er mine tanker:
MULIGHET FOR Å SNAKKE OM HVORDAN SPØRRE ANDRE PENT
Det er god trening. Hvor ofte må barna spørre om noe hos fremmede voksne? Noe de må spørre pent om og bruke sosiale ferdigheter for å få belønning? Det er ikke ofte man møter slike utfordringer i hverdagen. Så hvorfor ikke bruke knask eller knep som den muligheten det gir? Jeg kommer til å snakke med barnet mitt om det å spørre pent, men interessant og fortelle noe morsomt for å imponere andre, samt takke pent for det man får.
MULIGHET PÅ Å ØVE Å TA KONTAKT MED DE ANDRE
Jeg har et engstelig barn som ellers tar sjeldent kontakt med andre voksne. Uten at hun må. Men Halloween er jo gøy og hun går sammen med de andre. Så da er terskelen for å ta kontakt med andre voksne mye lavere. Det er god mulighet til å oppfordre barnet om å snakke og fortelle noe til voksne. Og rose barnet for at hun klarte det.
MULIGHET FOR SOSIALT SAMVÆR MED ANDRE BARN
Når barna samles etter skolen og finner på noe sammen er bare sunt. Her må de gjennomføre et slags prosjekt, lage avtale, planlegge og bruke kreativitet. Det er god trening på å jobbe i et team. Så jeg blir gjerne med og veileder datteren min i forberedelsesfasen.
MULIGHET FOR Å LÆRE RUTINER FOR EGEN SIKKERHET
Det å snakke med barna om sikkerhet og at man skal være forsiktig, også i møte med voksne, er viktig. Og det er en god mulighet. Jeg vil enten gå selv eller forsikre meg om at det er noen andre voksne som vil gå med barna. Og jeg vil snakke om forhold som hvordan vi bør oppføre oss om det virker utrygt.
MULIGHET FOR Å LÆRE SEG Å RESPEKTERE ANDRE
Så klart har jeg hørt om barna som oppførte seg grensebrytende på Halloween dersom de ikke fikk godteri. Da er det en fantastisk mulighet for å lære å respektere et nei, og bare si det går fint og snu i døra. Mange synes dette er brutalt og anbefaler alle å ha godteri liggende hjemme Halloween, men jeg mener bestemt at det er helt nødvendig for barna å oppleve å legge noe innsats i et prosjekt, men få nei allikevel. Så bare gå til neste hus. Dette vil styrke dem videre i livet.
MULIGHET FOR Å LÆRE SEG Å VÆRE GENERØS
Jeg vil gjerne fortelle mitt barn at dersom man selv ønsker godteri, så finnes det flere barn der ute som går med lignende prosjekter og kan ringe på vår egen dør. Så da er det greit å dele. Samt dele med dem man går knask eller knep med.
Jeg mener bestemt at dette kan være utrolig gøy dersom barna er forberedt riktig og voksne har de riktige holdninger!
Enig med meg? Hva velger dere for deres barn?

 

signatur

Bilde: Pinterest

PÅ TIDE Å FÅ EGNE MEMES FRA «FØRSTE DATE»?

Memes
For et par uker siden sendte min venninne noe morsomt til meg. Hun Google «trosbekjennelsen» og fikk opp min date med han kristne fyren fra TVNorge! Det er helt utrolig. Etter et raskt Google søk fant jeg ut at videoen vår ligger ikke bare på YouTube, men også på Google og er lett søkbar.
Det virker som om min uttalelse om «prøvekjøring» falt i smak for mange, da jeg fikk en del folk på innboksen og rett og slett på gata som spurte om det var meg som «prøvekjørte bilen» før jeg kjøper den. Jeg synes det er utrolig morsomt, og da er det på tide kanskje med egne memes?
Jeg har laget noen, og min datter laget et par, og vi lo godt sammen. Tenk at noe så skummelt og triggende kunne blitt så morsomt og gøy i etterkant.
Det er utrolig kult at mange likte min åpenhet. «Har du prøvekjørt i dag»?
signatur

Et problem jeg ikke burde ha hatt som feminist…

feminist
Jeg er en åpen person. Kanskje altfor åpen. Derfor går jeg sjeldent rundt grøten, og heller deler ting åpenhjertlig her på bloggen. Flere menn er redd meg og mener at jeg er veldig hissig og direkte. Kvinneguiden sine sladrehøner mener at jeg henger ut folk på bloggen. Slik fremstår jeg, og det er greit for min del.
 
Men nå åpner jeg meg for dere og forteller at jeg har et anti-feministisk problem. Et problem som jeg som feminist aldri burde hatt.
 
Jeg klarer absolutt ikke å ta initiativ når det gjelder dating med menn.
 
Norske menn (spesielt de rundt tretti) er vant med at kvinnen kan ta like mye initiativ som mannen, at hun kan spandere og ordne ting, at hun sier rett frem når hun trenger noe. Ja, jeg klarer alt dette i mitt hverdagslige liv. Jeg er selvstendig, sterk og stor i kjeften. Men nå det kommer til dating går jeg fort i «tradisjonelle» dating-mønster og forblir passiv og initivativløs. Delvis fordi at jeg mener at det er turn-off å jakte menn, delvis fordi jeg mangler sosiale strategier på denne fronten. Angsten gjør ikke ting bedre.
 
Alt endrer seg ganske fort når jeg har en mann som min venn- da klarer jeg som regel være spontan og tar mye initiativ til forskjellige aktiviteter og ting som skal skje. Dette forklarer det faktum at jeg har mange mannlige venner, men ingen ordentlige dater eller kjærester. 
 
Så her sitter jeg og lurer på om det noe man kan lære eller om det er greit å opplyse de jeg treffer at jeg ikke er flink til å ta noe initiativ?
 
Deres tanker?
signatur