Slik avslører du en kvinnelig narsiss

Det skrives veldig mye om narsissistiske folk som vil forpeste livet til de som kommer dem nært, men idet jeg leser artikler oppdager jeg at det skrives som regel om mannlige narsisser. Dette er derimot slik at det finnes like mange kvinnelige narsisser som blir uoppdaget. Jeg studerte litteratur om tema og snakket med min psykolog Kristine, så skrev kjernepunkter som dere kan bruke for å avsløre om hun du dater kan være en narsiss.
Hun aldri innrømmer sine feil
Når det oppstår krangel har hun alltid rett. Uansett hvor mye det er åpenbart skal hun forsøke å skyve skylden over på deg. Om du klarer å bevise at det er hennes feil sier hun aldri unnskyld uansett hva.
Hun skifter tema for samtalen mot seg selv
Slike kvinner eier lite empati så dersom du starter å snakke om noe som gjelder vansker i livet eller dine interesser, prøver hun straks å bytte tema for samtalen og snakke heller om sine egne interesser eller problemer. Dersom du prøver å fortelle at du vil gjerne bli hørt kan hun bli fornærmet og snu situasjonen slik at det er deg som må si unnskyld.
Hun tar ikke nei for et nei
Narsissistiske mennesker takler dårlig å ikke være midtpunkt i noen sitt liv eller arrangement. derfor kan hun reagere kraftig hvis du sier nei til noe som hun ønsker seg. Hun vil også snakke med en slik tone som vil gi deg skyldfølelsen.
Hun kan avlyse deres felles planer uten noe forklaring
En ting er når noen avlyser planer grunnet angst, sykdom eller andre årsaker som kan forklares, men en narsiss kan bare avlyse planer uten å bry seg med forklaringer. Om du blir sint så gjett hva vil skje. Riktig, hun vil bli sur og komme i offer posisjon for å gi deg skyldfølelsen.
Vær forsiktig med dating og ikke lar deg bli manipulert!
Har dere møtt noen gang narsissistiske mennesker? Hvordan takler dere dem?
XOXO Tastaturheks

 

2 kommentarer
    1. Ja, vokst opp med en. Min far. Vanskelig å forholde seg til slike mennesker, hvertfall i voksen alder når man forstår mer av hvordan normale ting bør være. Ble avstand når jeg flyttet ut, og har innfunnet meg med at slik kommer det til å være.. vanskelig å ha et forhold til en som ikke kan møtes på midten eller se ting fra andre sider enn sin egen.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg