GRAVID MED BESTEVENN

gravid

Jeg har skrevet om mitt ønske om å bli mor for andre gang. Så nå har jeg tatt steget og ringte til fertilitetsklinikk i Danmark med spørsmål om å fryse ned mine egg mens jeg venter på prinsen min. Der fikk jeg til svar at det er litt for seint å fryse ned egg med tanke på alder, og at det bør helst gjøres før man er 38. Så det jeg fikk som tilbud er å fryse ned befruktede egg. De kunne gi meg en donor om jeg ikke hadde aktuelle kandidater.
Jeg satt og tenkte masse og vurderte potensielle «kandidater» som kunne vært donor for meg. Min venninne rådet meg å spørre min bestis. Så det gjorde jeg. Jeg skal ikke skrive her hva han svarte, men ja vi hadde lang og god samtale på dette. Det var godt å snakke med han.
Etterpå satt jeg og tenkte og prøvde å bearbeide det som skjedde. Er det greit å bli gravid med bestevenn? Uten å være i romantisk forhold? Hvordan skulle vi takle dette? Skulle jeg stå alene om barnet igjen? Eller skulle en annen mann oppdra barnet sammen med meg? Kunne det vært greit for bestisen min?
Hva skulle dere velge om dere ikke hadde kjæreste? Gå for en som dere kjenner godt eller velge anonymt donor heller?
signatur
8 kommentarer
  1. Om det var de eneste to valgene, ville jeg gått for anonym donor. Jeg ville ikke risikert å sette et trygt og godt vennskap på spill med babystell, ansvarsfordeling, og ikke minst, alle følelsene som er innvolvert i det lille nye mennesket.
   Men samtidig med en anonym donor vet man ikke hva man får i like stor grad som med vennen. Likevel…anonym donor ville være det tryggeste valget for meg.
   Jeg tror uansett ikke jeg ville ha valgt noen av delene om jeg hadde vært i en sånn situasjon. Ikke så lenge jeg allerede hadde et barn, som tross alt snart er voksen. Jeg ville ha gitt det barnet jeg allerede hadde all mulig oppmerksomhet og latt det få være sentrum i mitt familieunivers.
   Men skjønner at du har mye å tenke på, og valget er kun ditt 🙂

  2. Det kommer veldig an på vennen og relasjonen, tenker jeg… Er dette en person som har et sterkt ønske om barn og som du anser vil bli en god forelder, kan det være en god løsning å få barn sammen. Hvis ikke ville jeg gått for en anonym donor (som barnet vil kunne oppsøke når hun/han blir 18). Lykke til uansett hva du velger. Gleder meg til å se hva du finner ut:) <3

  3. Du må tenke gjennom om du vil at bestevennen skal ta del i barnets liv eller ei, og hvis ja i hvilken grad. Og så må du forsikre deg om at han tenker likt som deg; ellers kan det fort bli konflikt. Dersom det ikke er mulig å komme til enighet på dette punktet, ville jeg heller ha satset på profesjonell donor. Tenk også nøye over hvordan en ev. drømmemann vil kunne passe inn i de ulike scenarioene. Om barnet blir til ved hjelp av donor, kan det f.eks. adopteres av en ny partner dersom dere ønsker det. Lykke til med valget!

  4. Jeg var i samme situasjon og bestemte meg for å velge kompisen. Grunnen til det var at ved anonym donor i Danmark så er det to alternativer, en hvor barnet får vite hvem faren er ved 18 års alderen og en hvor barnet aldri får vite det. Men “problemet” er at denne donoren mest sannsynlig har en del barn rundt om både i Danmark og Norge. Noe som øker muligheten for at barnet “ditt” har flere halvsøsken en ikke kjenner og mest sannsynlig aldri vil vite hvem er. Hva om barnet som ungdom eller voksen forelsker seg og får barn med sitt halvsøsken, en ikke vet om eksisterer!? Akkurat den tanken og at barnet kanskje ønsker å vite hvem faren er før det er 18 år, fikk meg til å bestemme meg for bestevenn kontra Danmark. Men jeg kom aldri så langt (heldigvis) og traff jo mannen min som jeg nå er gravid med 🙂 Men ja, jeg ville gått for bestevennen og laget en gjennomført og god avtale på hvordan dere skal ordne det fremover.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg