FOR SYK OG GAMMEL FOR BARN!

Det jeg ikke har skrevet om enda her på bloggen er de reaksjonene jeg har fått fra andre kvinner når jeg åpnet meg først om mitt ønske å bli mamma igjen i november. Jeg luftet tankene mine i flere Facebook grupper og på Kvinneguiden og fikk noen negative kommentarer. De fleste kommentarene gikk på min alder og helsetilstand.
Jeg skriver mye om angsten min her, men jeg skriver ikke om mine fysiske helseproblemer. Det har jeg ikke behov å gjøre her, så sier bare en ting- jeg ser ung og frisk ut, men i realiteten finnes det flere ting jeg strever med. Jeg er helt klar over at eventuell graviditet kan by på utfordringer, både fysisk og psykisk. Men mitt ønske å bli mor er så sterkt nå at jeg tørr å tillate meg selv å drømme om baby. En baby jeg gjerne vil få med mannen jeg elsker. Helst slik.
Derfor er det utrolig sårende å høre på kommentarene som dette:
– Jeg fatter ikke at du tørr å sette barn til verden med alle dine diagnoser og problemer!
– Skjønner ikke at kvinner på 40+ orker å starte dette på nytt når de har barn fra før av
Osv osv.
Til alle dere som få til å skrive noe slik til andre kvinner vil jeg bare si. At jo, jeg tørr nesten ikke, men jeg tørr å drømme om at jeg kan bli mamma igjen. Jeg vet at jeg er heldig som har et friskt barn. Jeg er klar over at jeg kan bli sykere om jeg går gjennom graviditet, og at barnet og kan bli syk. Men det kan også gå bra! Og jeg er en «kriminell» optimist så jeg tørr å tenke positivt. At kjærlighet overvinner alt, også sykdom. Så nei, det er ikke gøy å starte alt på nytt, men det kan også bli stor glede, så derfor tenker jeg slik.
Det er ingen garanti for at dette skjer, men herregud, damer, hva med å være mindre bitchete mot hverandre? Just saying. For det er bare trist lesing ellers.
signatur

4 kommentarer
  1. Så enig med deg.. skjønner ikke at folk kan si sånt.. du som alle andre som ønaker et barn til fortjener det og du vil klare det helt perfekt ❤❤

  2. Jeg har sett folk med alvorlige diagnoser som MS og HIV få barn, og det har gått overraskende bra, og da har jeg tenkt: Kan de, så kan jammen meg også jeg 😉 At noen folk ikke orker tanken på å begynne på nytt, sier i grunnen mest om dem. Det er ikke noe du skal bry deg om. Dersom jeg skulle lyttet til alle innvendingene jeg fikk som tenåring, hadde jeg aldri turt å flytte utenlands, men det var mine drømmer jeg skulle realisere og ikke deres. Når folk ikke vil noe, mangler det ikke på motargumenter, og feilen mange gjør, er at de projiserer sine egne motforestillinger over på andre. Du har allerede bevist at du greier å være en god mor med alle utfordringene du har. De eneste jeg ville lyttet til var legene. Dersom en av spesialistene på din helsetilstand kom med en alvorlig advarsel, ville jeg tatt det på alvor, men ikke uttalelser fra hvermannsen og andre synsere.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg