ALDRI SI DETTE TIL EN MED PSYKISKE VANSKER

thank you, next
I dag tenkte jeg å gi kjempegode tips til folk som har noen med psykiske vansker i vennekrets eller i familien, eller på jobb. Som regel funker slike tips kjempedårlig, men folk fortsetter å gjøre det dem gjør og si det dem sier til oss som har psykiske problemer og diagnoser. Så here we go- ikke drit dere ut folkens!
Slapp bare av du!
Når du ser en person som er så sykt stressa at skuldrene er oppe mot ørene så er det enkelt og greit bare gi beskjed til vedkommende å slappe av. Ja, og da slapper personen av og saken er løst. Så enkelt er det! Si det gjerne ofte til en som er stressa så skal du se at du får noe saftig uttrykk tilbake.
What to do?
Som regel hjelper det å bare si at du føler med en og skjønner at hen er stressa. Kanskje trenger hen en klem? Det kan en få hos deg.
Fokuser på det positive!
Når man er skikkelig deprimert så hjelper ingenting bedre enn å si at man bør fokusere på det positive og skjerpe seg. Helt seriøst. Spesielt om en er frisk, rik og har alle grunner for å være ute, nyte sola og det gode liv. Det er skam å sitte der og deppe når det finnes så mange folk der i verden som har det fælt! Så skal du si at en skal fokusere utelukkende på det positive og ting vil suse av gårdet som bare det!
Når jeg får høre sånt når jeg har depressive perioder har jeg lyst å dunke vedkommende med nesa i veggen og be hen fokusere på at nesa tåler såpass mye. Noe som er positivt. 
Depresjon er ikke et valg. Det er diagnose. Skjerp dere dere som kommer med positive ting svada!
What to do?
Depresjon bør behandles, spesielt tung depresjon. Vis til vedkommende at du forstår at det er tungt og hjelp hen å søke hjelp. Hos erfaren spesialist.
Ikke vær så hårsår da!
Dersom personen har angst og tar seg nært av det du sier, så hjelper det veldig å si ifra og be vedkommende å ikke være så hårsår. Du mente jo det ikke. Og hen må takle ting bedre, som et voksent menneske forventes å gjøre!
Altså, jeg vil grine om jeg får høre noe sånt. Det har jeg også gjort flere ganger da jeg slet med angst på det verste.
What to do?
Det er lurt å beklage, selv om du synes du har rett eller ikke mente det du sa. Det hjelper alltid. Og en god klem eller bekreftelse.
Har du hørt eller sagt disse tingene? Hva synes du om dette?
signatur

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg